Ortodonție

Dirijarea creșterii oaselor maxilare și cu corectarea poziției dinților.

Ortodonția este ramura stomatologiei care se ocupă cu dirijarea creșterii oaselor maxilare și cu corectarea poziției dinților, astfel încât să fie corectată ocluzia (mușcătura), care reprezintă un aspect foarte important al sănătății orale.

Când toți dinții sunt la locul lor, într-o perfectă armonie, cu contacte simetrice, multiple și echilibrate, sunt prevenite afecțiuni precum cariile, boala parodontală, parodontita marginală acută sau cronică, afecțiuni ale articulației temporo-mandibulare, extracții premature sau dureri ale musculaturii faciale.

Ce sunt aparatele dentare?

– o întrebare frecvent adresată medicului dentist în momentul în care este recomandat un tratament ortodontic pacientului.

Aparatele ortodontice sunt diverse dispozitive, care pot fi fixe sau mobile, și care ajută medicul ortodont să rezolve anomalia dentară a pacientului, fie că vorbim despre înghesuiri dentare, sau despre spațieri sau decalaje ale musculaturii.

Aparatele dentare se împart în două mari categorii:

Mobile – folosite în majoritatea cazurilor pentru copii, și care au rolul de a ghida creșterea armonioasă a oaselor maxilare, astfel încât dinții să erupă în poziția corectă.
Fixe – recomandate în anumite cazuri adulților și adolescenților, cu rolul de a alinia dinții pentru a conferi o ocluzie corectă, un aspect mai plăcut și păstrarea dinților cât mai mult pe arcada dentară. Pot fi alcătuite din brackets, care pot fi metalici, cu un aspect mai puțin estetic, sau pot fi de culoarea dinților, mai estetici, oferind un aspect mai plăcut pacientului.

Vă așteptăm cu incredere la cabinet pentru un consult ortodontic de și un zâmbet cât mai sănătos!

null

PREVENȚIE

Mai bine să prevenim decât să tratăm

null

ODONTOTERAPIE

Tratamentul cariei dentare

null

ENDODONȚIE

Tratamentul nervului dentar

null

PROTETICĂ

Restabilirea integrității dentare

null

CHIRURGIE ORALĂ ȘI IMPLANTOLOGIE

Înlocuirea dinților grav deteriorați

null

RADIOLOGIE

Serviciul de radiologie digitală

null

ORTODONȚIE

Dirijarea creșterii oaselor maxilare și cu corectarea poziției dinților.

ASTOM este un partener de încredere pentru sănătatea ta!

Vizita ta la noi poate fi un motiv să zâmbești, deoarece dispunem de materiale și tehnologie modernă, dar și de o echipă dedicată și specializată spre a reda zâmbetele pacienților.